Installationsfel av program på Windows 7

Den nya versionen av Kaspersky Safe Kids kan inte installeras på Microsoft Windows 8 om följande uppdateringar inte har installerats.

Installationsfel kommer att uppstå som resultat av att Microsoft uppdaterar sin algoritm för att signera moduler och drivrutiner från tredje parters program. Nu signeras moduler och drivrutiner från tredje parters program (inklusive Kaspersky) med hashing-algoritmen SHA256. Du behöver installera uppdateringar för KB4490628 och KB4474419 för att Kaspersky Safe Kids moduler och drivrutiner ska kunna signeras med hashing-algoritmen SHA256.

Använd en av följande metoder för att installera uppdateringarna.

Installera uppdateringar med Windows Update

Om automatisk installation av uppdateringar är inaktiverat på din dator:

1. I menyn Start, tryck på Kontrollpanel → System och säkerhet → Windows Update.

Fönstret Windows Update öppnas.

2. I den vänstra delen av fönstret Windows Update, tryck på Ändra inställningar.
  3. I rutan Viktiga uppdateringar som öppnas, tryck på Installera uppdateringar automatiskt (rekommenderas).

Alla nödvändiga uppdateringar kommer att laddas ned och installeras automatiskt på din dator.

Om du inte vill aktivera automatisk installation av uppdateringar, kan du uppgradera systemet manuellt.

Manuell installation av Service Pack 1 om det inte redan har installerats

Om din dator körs på Windows 7 samt om Service Pack inte har installerats, kommer du först att behöva installera Service Pack 1 (KB976932).

För att installera uppdateringen Service Pack 1:

1. Gå till Microsofts Update Catalog.
  2. Välj din dators operativsystem och klicka på knappen Ladda ned (ladda ned).
  3. Installera uppdateringen på din dator genom att klicka på länken i fönstret som öppnas.
  4. Installera uppdateringen.

Manuell installation av KB4490628

För att installera KB4490628 manuellt:

1. Gå till Microsofts Update Catalog.
  2. Välj din dators operativsystem och klicka på knappen Ladda ned (ladda ned).
  3. Installera uppdateringen på din dator genom att klicka på länken i fönstret som öppnas.
  4. Installera uppdateringen.

Manuell installation av KB4474419

För att installera KB4474419 manuellt:

1. Gå till Microsofts Update Catalog.
  2. Välj din dators operativsystem och klicka på knappen Ladda ned (ladda ned).
  3. Installera uppdateringen på din dator genom att klicka på länken i fönstret som öppnas.
  4. Installera uppdateringen.